Receiving e-invoices from suppliers

Do we need an ASP just to receive invoices from suppliers?

The situation

Yes. Both issuers and recipients must appoint an ASP. Suppliers' e-invoices reach you through your ASP.

The law

  • Ministerial Decision 243 of 2025 on the Electronic Invoicing System: Scope, exclusions and obligations for e-invoicing

What it means for you

Example: a holding company that issues few invoices but receives many from suppliers still needs an ASP to receive them properly and support input VAT claims. Plan how received invoices flow into your accounting system.

What to do

  1. Appoint an ASP even if you issue few invoices.
  2. Map inbound invoices into your books.
  3. Check input VAT claims match received e-invoices.
  4. Train the accounts team.

We can do this for youE-invoicing readiness: phase check, Accredited Service Provider appointment, PINT AE data and go-live: AED 5,000

Related