Non-resident SaaS company and VAT

We are a UK SaaS business selling to Saudi clients. Do we need VAT registration?

The situation

A non-resident making taxable supplies in Saudi Arabia may need to register and must appoint one approved tax representative, who is jointly liable.

The law

  • VAT Implementing Regulations Article 77 (tax agents and representatives): Residents may appoint a tax agent; non-residents must appoint one tax representative who is jointly liable
  • VAT Implementing Regulations Article 47 (online marketplaces): Marketplaces can be deemed suppliers for non-resident e-services (18 April 2025) and for unregistered resident suppliers (1 January 2026)

What it means for you

For sales to VAT-registered Saudi businesses, the customer often accounts for VAT under reverse charge. Sales to consumers usually require your own registration. If you sell through a marketplace, the 2025 rules can make the marketplace the deemed supplier for e-services.

What to do

  1. Map customers as businesses or consumers.
  2. Check marketplace sales rules.
  3. Appoint a tax representative and register if needed.

We can do this for youVAT registration with ZATCA: mandatory, voluntary and non-resident registration: SAR 1,500

Related