Leaving the UAE and tax residency

I am moving back to India mid-year. Can I get a UAE TRC for the months I was here?

The situation

You can apply for a TRC for a 12-month period ending when you left if you meet a residency test for that period.

The law

  • Cabinet Decision 85 of 2022: Tests apply to any relevant 12-month period

What it means for you

Example: in the UAE from 1 June 2025 to 31 May 2026, 300 days, means you can request a TRC for that 12-month period. Your Indian residence after return is for the India team.

What to do

  1. Choose the 12-month period.
  2. Collect the entry and exit report.
  3. Apply on EmaraTax.
  4. Share with the India team.

We can do this for youUAE tax residency certificate and personal tax position for expats: residency tests, TRC application and what the UAE does not tax: AED 3,250

Related