Is Qatar's DMTT qualified

Will other countries respect Qatar's DMTT?

The situation

PwC reports that the OECD recognised Qatar's IIR and DMTT as qualified.

The law

  • Law No. 22 of 2024 amending Law No. 24 of 2018 (global minimum tax): IIR and DMTT at 15 percent for MNE groups with EUR 750 million revenue in two of the four prior years, for years from 1 January 2025

What it means for you

Qualified status means other countries treat Qatar DMTT as creditable, so top-up paid in Qatar is not charged again abroad. PwC reports OECD recognition of Qatar's IIR and DMTT. Keep watching OECD peer review updates.

What to do

  1. Note qualified status.
  2. Pay DMTT in Qatar.
  3. Report correctly.
  4. Monitor OECD updates.

We can do this for youPillar Two scoping, DMTT and IIR readiness for groups with Qatar entities: QAR 18,000

Related