Input VAT without a valid tax invoice

My supplier gave a receipt without a VAT number. Can I claim the VAT?

The situation

Input VAT recovery needs a valid tax invoice from a registered supplier.

The law

  • Decree-Law No. 48 of 2018 on Value Added Tax: Bahrain VAT law administered by the NBR; covers registration, invoicing, returns and penalties

What it means for you

Hold the claim until the supplier issues a proper tax invoice. Claiming without one risks rejection and fines. Ask suppliers to show their VAT number and 10% VAT clearly.

What to do

  1. Ask the supplier for a tax invoice.
  2. Do not claim until received.
  3. Claim in the correct period.
  4. Keep copies.

We can do this for youVAT return filing and payment (quarterly or monthly): BHD 120

Related